Over deze foodtruck

(H)eerlijk ouderwets Hollands op z’n best. Hete Bliksem gaat voor stevig en puur, ouderwets lekker met de bite van nu. Onze hout gestookte BBQ/Smoker geeft de ultieme finishing touch. En alles echt ‘old school’ homemade en hot, hot, hot. De lekkerste ambachtelijke en biologische worst, Hollandse biefstuk, hete BBQ ribs, bliksemse röstikroketjes, broodje warme beenham of hete kip en meer.... Donders en bliksems; da’s lekker zeg! Onze rijdende keuken heeft als basis de beste Hollandse streekproducten gecombineerd met een chef die op ambachtelijke wijze kan koken. Uiteraard kunnen wij ook de lekkerste hete bliksem (wat is dat ook alweer??) klaarmaken. Onze ouderwets lekkere kookstijl combineren we met een retro look & feel uit de jaren ’60 en ’70. Onze foodtruck en aankleding is geheel in stijl. En daarnaast bieden wij ook nog een retro huiskamer loungehoek met ouderwetse spelletjes, zoals sjoelen, dammen, vier op ’n rij en een xxl bibberspiraal. We brengen je op vernieuwende wijze ruim 40 jaar terug in de tijd.

Ons beste gerecht

Hollandse kogelbiefstuk met pulled pork, hete bliksem en uiendropcompote

Waarom moeten wij de FoodTruck Awards 2017 winnen

We zijn uniek in onze soort, er is maar 1 Hete Bliksem! We maken alles zelf van de worsten tot de kroketjes aan toe, gebruiken veel streekproducten die bij voorkeur ook nog biologisch zijn en kunnen een menu op maat bieden. Eigenaar en chef Elmar Gerekink is reeds 20 jaar werkzaam geweest als gediplomeerd kok en leermeester in diverse restaurants en hotels. Hij heeft veel ervaring als Chef-kok op het gebied van koken in het midden en hogere segment. Waaronder zijn eigen Restaurant Elmar te Amsterdam, dat vele uitstekende recensies heeft behaald in binnen- en buitenland. Inmiddels, na 7 jaar, heeft Elmar het roer omgegooid en zijn restaurant verkocht. Om sinds 3 jaar fulltime rond te rijden met zijn geliefde foodcaravan. Zijn wens om nieuwe uitdagingen aan te gaan, creatief te kunnen zijn op verschillende vlakken en meer te kunnen genieten van zijn gezin heeft ervoor gezorgd dat hij dit besluit heeft genomen. Kortom, we bieden een hoge kwaliteit met een mooi en vernieuwend concept.

Waar we staan deze zomer

Onder andere: 5 t/m 7 mei Lepeltje, Lepeltje Apeldoorn 19 t/m 21 mei Ot en Sien Festival, Twisk 26 t/m 28 mei, Foodstock Eindhoven 2 t/m 4 juni Smkmrkt Nijmegen 10 juni Drift Nijmegen 16 t/m 18 juni Foodstock Weert